Díjak

A válóper költségei, a szakértői- és ügyvédi költségek, a vagyonmegosztási per és a gyermekelhelyezési per rengeteg pénzt emészthetnek fel. A legtöbb válás során a düh, a bosszúvágy vagy éppen az igazság nevében végeláthatatlan, több évig tartó pereskedésbe kezdenek a felek. A végigküzdött, végigszenvedett hónapok és évek alatt elmérgesedett viszonyt a közös gyermekek is megszenvedik. Sokan megbánják utólag, hogy nem választottak egy békésebb utat – mediációt – a házasság lezárására.

Mi nem pert akarunk nyerni az ügyfeleknek, hanem azt szeretnénk látni, hogy egy kicsivel könnyebbé tettük az életüket. Irodánk abban egyedülálló, hogy jogászként a válási mediációra specializálódtunk, és komoly bírósági tapasztalattal rendelkezünk. Statisztikáink szerint minél hamarabb igénybe veszik a mediációt a felek, annál nagyobb a megállapodás esélye. Ne várjon a döntéssel, foglaljon időpontot most!

 

A mediáció költségei

A mediáció díjai lényegesen alacsonyabbak mint a hosszantartó pereskedés költségei (erről egy videót is készítettünk). Az egyéni személyes vagy online (Skype) konzultációk és a mediációk száma függ az érintettek megegyezési hajlandóságától, a konfliktus mélységétől, ez befolyásolja a válás költségeinek várható alakulását. A konzultációk díja a személyes vagy online megbeszéléseknél megegyezik, az online megbeszélések díját azonban előre kell fizetni (banki átutalással, vagy PayPal fizetéssel).

 

Csak a keresetlevélre lenne szüksége mediáció nélkül?

Vállaljuk a házassági bontókereset megírását olyan ügyekben, ahol nincs szükség mediációra, csak a keresetet kell elkészíteni. Ezekben az esetekben a keresetlevél megírásának díja 25.000,- Ft.

Az ügyintézés gördülékenyebbé tétele érdekében bízza ránk a keresetlevél benyújtását az illetékes bíróságra! Ezzel levesszük az Önök válláról a lelki terhet, hogy saját válási papírjaikkal kelljen sorban állnia a bíróságon. Tapasztalatunk szerint ügyfeleinknek ez nagy könnyebbség! A szolgáltatás díja 10.000,- Ft.

Mennyibe kerül összesen a válási mediáció?

Ha sikerül egy mediáció alatt megállapodni, akkor a két fél együtt, összesen bruttó 120.000,- Ft. költséggel számolhat.

Válási mediáció – alapcsomag

120.000,- Ft. / 2 konzultáció, 1 mediáció, 2 okirat

 

Az alapcsomag 2 db. 50 perces egyéni konzultációt , 1 db. 3 órás közös mediációt és 2 okirat (keresetlevél + mediációs egyezség) megírásának a díját tartalmazza. (Az alapcsomag díja nagyjából 4 órányi ügyvédi munkadíjnak megfelelő összeg.)

A válóper költségei

 

A válóper költségei a mediáció igénybevételével csökkenthetõek!

A 30.000,- Ft-os – bíróságnak fizetendő – bontóperi illeték 15.000,- Ft. is lehet ha mediációt vesz igénybe! Így a megállapodás megírásának költsége teljes egészében levonható a válóper költségei közül – a bontóperi illetékből!

 

A konzultációk és mediációs ülések száma és hossza

A díjak a nyitvatartási időben történő konzultációkra és ülésekre érvényesek. A mediáció időtartama egy alkalommal legfeljebb 3 óra. Ennél hosszabb mediációt azért nem tartunk, mert tapasztalatunk szerint az eljárásban résztvevők számára megterhelő ennél hosszabb tárgyaláson való aktív jelenlét.

Az előzetes egyéni konzultációkra minden esetben szükség van! Ezek a megbeszélések a felekkel külön-külön történnek. A konzultáció díja egyénenként és alkalmanként kerül felszámolásra. Válás és párkapcsolati mediációk esetén az a tapasztalatunk, hogy általában erre maguktól is igényt tartanak az ügyfeleink. A konzultációk és mediációs ülések száma és hossza függ a felmerülő vitás kérdések mennyiségétől, összetettségétől és a felek hozzáállásától egyaránt – a válóper költségei (ezáltal a válás költségei) a gyorsabb megállapodással is csökkenthetőek.

Válóper költségei, mediációs díjak

Okiratok – a válóper költségei a bíróságon

A megállapodást jellemzően – a mediációs ülések keretében – együtt fogalmazzuk meg, az érintettek jelenlétében. Az okirat együttes aláírására is a helyszínen kerül sor. Amennyiben nincs erre idő, a megállapodás véglegesítése az időkereten kívül is megtörténhet, email-ben történő egyeztetés után. Ez esetben az aláíráskor személyesen együttesen kell megjelenni a feleknek a mediátor előtt.

Házassági bontókeresetre minden válás során szükség lesz, ezt az okiratot kell benyújtani a bíróságra. A mediációs megállapodás azért szükséges, hogy a bíróság számára egyértelmű legyen a felek közös akarata – bármilyen polgári peres eljárás során.

A mediációs díjon kívül az alábbi plusz költségekkel számolhatunk egy válás során:

  • ●   Bontóperi illeték: 15.000,- Ft. (részletek lent)
  • ●   Hiteles tulajdoni lap Földhivatal részére fizetendő díja: 6.250,- Ft.
  • ●   Kerülje el a sorbanállást! A hiteles tulajdoni lap irodánk által történő kikérésének díja: 10.000,- Ft.
  • ●   Vagyonmegosztás díja: részletek itt.

 

Egyéb díjak

 

Mediáció az irodán kívül

Vannak különleges esetek, amikor az ügyfél valamilyen módon akadályoztatva van abban, hogy irodánkba eljöjjön. Például idős, mozgásában korlátozott, vagy – indokolt esetben – Budapesten kívüli ügyfél. Ilyen esetekben lehetőség van arra, hogy az ügyféllel közösen egyeztetett helyszínen folytassuk le a mediációs eljárást.

Felhívjuk az ügyfeleink figyelmét, hogy a fentiekben leírt kiszállásokat csak rendkívül alaposan megindokolt esetekben lehet igénybe venni, az ilyen kéréseket minden esetben egyedileg bíráljuk el.

 

Kötelezõ közvetítõi eljárás díjai

Azokban az esetekben, amikor a bíróság arra kötelezi a feleket, hogy mediáción vegyenek részt, a törvény szerint meghatározott alábbi díjakat számítjuk fel. Ezek a díjak csakis a kötelező közvetítői eljárásokra vonatkoznak.

 

 

Lefoglalt idõpont lemondási díja

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy amennyiben időpontot foglalnak hozzánk és azt a foglalt időpontot megelőző 24 órán belül mondják le, úgy a szolgáltatás teljes díját ki kell fizetni. 24 órán túli lemondás esetén nem kell szolgáltatási díjat fizetni.

 

Idõpont foglalás

Ügyfélfogadás kizárólag előzetes időpont egyeztetést követően! A foglalt időpontot megelőző 24 órán belül történő lemondás esetén a szolgáltatás teljes díját ki kell fizetni. Kérjük, válasszon szolgáltatást, és foglaljon időpontot a lenti űrlap segítségével.

Loading...