Díjak

A válóper költségei, a szakértői- és ügyvédi költségek, a vagyonmegosztási per és a gyermekelhelyezési per rengeteg pénzt emészthetnek fel. A legtöbb válás során a düh, a bosszúvágy vagy éppen az igazság nevében végeláthatatlan, több évig tartó pereskedésbe kezdenek a felek. A végigküzdött, végigszenvedett hónapok és évek alatt elmérgesedett viszonyt a közös gyermekek is megszenvedik. Sokan megbánják utólag, hogy nem választottak egy békésebb utat – mediációt – a házasság lezárására.

Mi nem pert akarunk nyerni az ügyfeleknek, hanem azt szeretnénk látni, hogy egy kicsivel könnyebbé tettük az életüket. Irodánk abban egyedülálló, hogy jogászként a válási mediációra specializálódtunk, és komoly bírósági tapasztalattal rendelkezünk. Statisztikáink szerint minél hamarabb igénybe veszik a mediációt a felek, annál nagyobb a megállapodás esélye. Ne várjon a döntéssel, foglaljon időpontot most!

 

A mediáció költségei

A mediáció díjai lényegesen alacsonyabbak mint a hosszantartó pereskedés költségei (erről egy videót is készítettünk). Az egyéni személyes vagy online (Skype) konzultációk és a mediációk száma függ az érintettek megegyezési hajlandóságától, a konfliktus mélységétől, ez befolyásolja a válás költségeinek várható alakulását. A konzultációk díja a személyes vagy online megbeszéléseknél megegyezik, az online megbeszélések díját azonban előre kell fizetni (banki átutalással, vagy PayPal fizetéssel).

 

Csak a keresetlevélre lenne szüksége mediáció nélkül?

Vállaljuk a házassági bontókereset megírását olyan ügyekben, ahol nincs szükség mediációra, csak a keresetet kell elkészíteni. Ezekben az esetekben a keresetlevél megírásának díja 25.000,- Ft.

Mennyibe kerül összesen a válási mediáció?

Ha sikerül egy mediáció alatt megállapodni, akkor a két fél együtt, összesen bruttó 100.000,- Ft. költséggel számolhat.

Válási mediáció – alapcsomag

100.000,- Ft. / 2 konzultáció, 1 mediáció, 2 okirat

 

Az alapcsomag 2 db. 50 perces egyéni konzultációt , 1 db. 3 órás közös mediációt és 2 okirat (keresetlevél + mediációs egyezség) megírásának a díját tartalmazza. (Az alapcsomag díja nagyjából 4 órányi ügyvédi munkadíjnak megfelelő összeg.)

A válóper költségei

 

A válóper költségei a mediáció igénybevételével csökkenthetõek!

A 30.000,- Ft-os – bíróságnak fizetendő – bontóperi illeték 15.000,- Ft. is lehet ha mediációt vesz igénybe! Így a megállapodás megírásának költsége teljes egészében levonható a válóper költségei közül – a bontóperi illetékből!

 

A konzultációk és mediációs ülések száma és hossza

A díjak a nyitvatartási időben történő konzultációkra és ülésekre érvényesek. A mediáció időtartama egy alkalommal legfeljebb 3 óra. Ennél hosszabb mediációt azért nem tartunk, mert tapasztalatunk szerint az eljárásban résztvevők számára megterhelő ennél hosszabb tárgyaláson való aktív jelenlét.

Az előzetes egyéni konzultációkra minden esetben szükség van! Ezek a megbeszélések a felekkel külön-külön történnek. A konzultáció díja egyénenként és alkalmanként kerül felszámolásra. Válás és párkapcsolati mediációk esetén az a tapasztalatunk, hogy általában erre maguktól is igényt tartanak az ügyfeleink. A konzultációk és mediációs ülések száma és hossza függ a felmerülő vitás kérdések mennyiségétől, összetettségétől és a felek hozzáállásától egyaránt – a válóper költségei (ezáltal a válás költségei) a gyorsabb megállapodással is csökkenthetőek.

Válóper költségei, mediációs díjak

Okiratok – a válóper költségei a bíróságon

A megállapodást jellemzően – a mediációs ülések keretében – együtt fogalmazzuk meg, az érintettek jelenlétében. Az okirat együttes aláírására is a helyszínen kerül sor. Amennyiben nincs erre idő, a megállapodás véglegesítése az időkereten kívül is megtörténhet, email-ben történő egyeztetés után. Ez esetben az aláíráskor személyesen együttesen kell megjelenni a feleknek a mediátor előtt.

Házassági bontókeresetre minden válás során szükség lesz, ezt az okiratot kell benyújtani a bíróságra. A mediációs megállapodás azért szükséges, hogy a bíróság számára egyértelmű legyen a felek közös akarata – bármilyen polgári peres eljárás során.

A mediációs díjon kívül az alábbi plusz költségekkel számolhatunk egy válás során:

 

Egyéb díjak

 

Kötelezõ közvetítõi eljárás díjai

Azokban az esetekben, amikor a bíróság arra kötelezi a feleket, hogy mediáción vegyenek részt, a törvény szerint meghatározott alábbi díjakat számítjuk fel. Ezek a díjak csakis a kötelező közvetítői eljárásokra vonatkoznak.

 

Mediáció az irodán kívül

Vannak különleges esetek, amikor az ügyfél valamilyen módon akadályoztatva van abban, hogy irodánkba eljöjjön. Például idős, mozgásában korlátozott, vagy – indokolt esetben – Budapesten kívüli ügyfél. Ilyen esetekben lehetőség van arra, hogy az ügyféllel közösen egyeztetett helyszínen folytassuk le a mediációs eljárást.

Felhívjuk az ügyfeleink figyelmét, hogy a fentiekben leírt kiszállásokat csak rendkívül alaposan megindokolt esetekben lehet igénybe venni, az ilyen kéréseket minden esetben egyedileg bíráljuk el.

 

 

Lefoglalt idõpont lemondási díja

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy amennyiben időpontot foglalnak hozzánk és azt a foglalt időpontot megelőző 24 órán belül mondják le, úgy a szolgáltatás teljes díját ki kell fizetni. 24 órán túli lemondás esetén nem kell szolgáltatási díjat fizetni.

 

Idõpont foglalás

Ügyfélfogadás kizárólag előzetes időpont egyeztetést követően! A foglalt időpontot megelőző 24 órán belül történő lemondás esetén a szolgáltatás teljes díját ki kell fizetni. Kérjük, válasszon szolgáltatást, és foglaljon időpontot a lenti űrlap segítségével.

Loading...