Elindult a mediatorpont.hu

A mediációval foglalkozó oldalunk gondolata még 2013-ban fogalmazódott meg.

Végül hivatalosan is elindult a Mediátorpont, 2014 február 3-án.

Az alapító dr. Farkas Dorottya jogász-mediátor egy olyan tájékoztató felületet hozott létre, ahol a látogatók megismerhetik az alternatív vitakezelési módszereket.

dr. Farkas Dorottya jogász-mediátor, válás közös megegyezéssel

Válás jogász szemmel

A bíróságokon eltöltött évek alatt azt tapasztaltuk, hogy a perek lelki hatásai gyakran pusztítóak. A konfliktusokba keveredő ügyfelek mérhetetlen pszichológiai terheket hordoznak magukkal. Ezekre csak rátevődik az a stressz, amit a jogi folyamat megértésének igénye hoz. Már a jogi alapkörülmények megértése is elképesztő figyelmet és tanulást kíván.

Foglaljon időpontot
Elindult a mediatorpont.hu

Konfliktusrendezés felsőfokon

Tudomásul kell vennünk, hogy konfliktusok mindig is voltak és a jövőben is lesznek. Nem kérdés, hogy vitáinkat nem söpörhetjük a szőnyeg alá, mert amíg azok valamilyen úton nem rendeződnek, komoly lelki teherként fognak ránk nehezedni. A döntés és a lehetőség viszont mindenki kezében ott van, hogy megválassza, milyen úton kívánja rendezni konfliktusait.

Díjaink
Mediáció - pár mediátorral

Válás - mediációval

Magyarországon, a jelen írás időpontjában a házasságok fele válással végződik, ez az életünket gyökeresen megváltoztató és jelentős lelki terheket okozó időszak tehát rengeteg embert érint. Mégis csak nagyon kevesen tudják, hogy a hosszú, költséges és idegörlő pereskedés helyett van egy gyorsabb, kíméletesebb módja a válásnak.

Válni készül? Segítünk!

Tapasztalatunk szerint a legjobb bíróságon kívüli vitarendezési mód a mediáció. A mediáció költségeinek egy része levonható a házassági bontókereset díjából (bontóperi illeték). Ebben maximális segítséget nyújtunk Önnek a Mediátorpont weboldalán és a mediátori tevékenységünk keretében.

A mediációs szolgáltatásunk mellett létrehoztuk a Válásfórum oldalt is, ahol mindenkinek lehetősége van a tapasztalatokról beszámolni és támogatást nyújtani a hasonló helyzetbe kerülőknek.