Médiamegjelenések

Ezen az oldalon a szakmánkba vágó médiamegjelenések linkgyűjteménye található, a válás közös megegyezéssel, a házasság felbontása békés úton, a konfliktuskezelés és mediáció témakörökben. Ezekkel az írásokkal, interjúkkal, publikációkkal az volt a célom, hogy minél több emberhez eljusson a mediáció, mint modern, kultúrált és gyors vitarendezési mód.

A peren kívüli konfliktuskezelés még mindig nem terjedt el Magyarországon, ezért is tartjuk rendkívül fontosnak, hogy minél több újság, blog és más felületen eljuttassuk az üzenetet Önöknek: a mediáció a leggyorsabb, legkevésbé fájdalmas és a pereskedésnél olcsóbb módja a házasság felbontásának!

Médiamegjelenések a házasság felbontása témakörben

NLCafé – Így válhatsz el sárdobálás nélkül

Indulattól túlfűtötten, egy vagy több sikertelen megegyezési kísérlet után sokan könnyelműen perelik be házastársukat. Ez elsőre talán jó ötletnek tűnhet, ám a többség idővel ráébred, hogy a bíróság ítéletet hoz, nem pedig megváltást. Sokan fizikailag is belebetegszenek egy-egy ilyen peres eljárásba. De mi a másik út?

Velvet – A párok nagyon sok esetben úgy érzik, mindenképp harcolniuk kell

Dr. Farkas Dorottya válási mediátorral arról beszélgettünk, milyen módszerekkel könnyíthető meg a válás folyamata úgy, hogy pereskedni sem kell közben. Hogy lehet egy ilyen kellemetlen élethelyzetből, mint a válás, a lehető legjobban kijönni? Hogy lehet gyorsítani ezt az amúgy is hosszú, mindenki számára nehézkes és kínlódásokkal teli folyamatot?

NLCafé – Válás per nélkül, ami nem teszi tönkre egyik felet sem – van ilyen is

Mikor valaki eldönti, hogy válik, sok múlik azon, hogy kit talál meg a döntésével, mi az első tanács, amit hall. Tudomást szerez-e például arról, hogy létezik egy rövidebb út. Ha perre kerül a sor, akár három-négy évig is elhúzódhat a válás, ha azonban sikerül mediátor segítségével megegyezni, három hónap alatt vége lehet.

Válásinfo – Milyen egy jó válási mediátor, hogyan válasszunk mediátort?

A jó mediátor empatikus és megértő, ám nem az a feladata, hogy bárkinek is igazat adjon vagy, hogy együtt zokogjon az épp krízishelyzetben lévő ügyféllel. A mediátor akkor hatékony és azzal segít, ha teljes szakmai tudásával, maximális odafigyelésével és precizitásával, az eljárás szabályait kíméletlenül betartatva, az ügyet mindvégig kézben tartva segíti hozzá ügyfeleit ahhoz, hogy vitás ügyükben álláspontjaik közelebb kerüljenek egymáshoz, megállapodásra jussanak és a konfliktuskezelés végén elkerüljenek egy hosszú peres eljárást.

Válásikérdések – Válási mediátort – honnan, hogyan?

Ha tehetjük, akkor válasszunk olyan mediátort, aki már látott bíróságot és tárgyalótermet belülről. Miért fontos ez? A válás előtt tájékozódnunk kell arról, hogy mire számíthatunk, mi vár ránk egy válás során, akár sikerül a partnerünkkel megállapodásra jutnunk, akár nem. Ilyen esetben pedig sokat segíthet nekünk, ha valós információkat kapunk egy bírósági eljárásról. Ennek a kívánalomnak leginkább a jogász-mediátorok felelnek meg. 

“Válási ügyekben kimondottan jó szívvel ajánlom kolléganőmet, akit kiváló válási mediátorként tudok bemutatni: dr. Farkas Dorottya.”


 

Amennyiben Ön újságíró, és úgy gondolja, hogy a házasság felbontása témakör érdekes lehet az Ön magazinjában, műsorában vagy blogjában, kérjük, írjon nekünk.