Előzetes megbeszélés

Minden mediáció előtt kötelező az előzetes megbeszélés. A mediátor ilyenkor személyesen, külön-külön találkozik az ügyben érintettekkel. A 60 perces négyszemközti találkozón átbeszéljük a válás folyamatát, felteheti a kérdéseit és felkészítjük a mediációra is.
Időpontfoglalás
Előzetes megbeszélés - időpontfoglalás

Az előzetes megbeszélés négyszemközt zajlik

Kizárólag négyszemközt tudunk lehetőséget biztosítani arra mindenkinek, hogy a mediáció előtt nyugodt körülmények között tájékozódhasson és feltehesse azokat a kérdéseket amit vitapartnere, házastársa, élettársa előtt nem tenne fel. Fontos, hogy ez a beszélgetés egy őszinte és nyílt beszélgetés legyen a mediátor és az ügyfél között, minden zavaró tényező nélkül. Ebben a 60 percben a mediátor úgy tud az ügyfélre koncentrálni, hogy figyelmét nem kell megosztania. Ez egy tájékoztató, a mediációs folyamatra felkészítő beszélgetés.

Irodánk elindulásakor többször futottunk bele olyan esetekbe, ahol a minket megkereső párok állították, hogy közöttük tökéletes az összhang, már mindenben megegyeztek és csak a technikai részletekről szeretnének tájékozódni (például egy válás esetén), ezért ők együtt jönnek az előzetes megbeszélésre. A valóságban ez úgy nézett ki, hogy jellemzően a páros hölgy tagja végig zokogta az előzetes megbeszélést, mert mint kiderült szinte semmilyen kérdésben nem volt összhang közöttük, sőt…

A páros férfi tagja pedig úgy gondolta, hogy ez a 60 perces megbeszélés jó alkalom arra, hogy a mediátor előtt „felmossa a padlót” párjával a legváltozatosabb kommunikációs eszközök felhasználásával. A négyszemközti előzetes megbeszélésen ilyesminek egyáltalán nincs helye. Az ilyen szituációk csak arra alkalmasak, hogy minden jelenlévő borzasztóan kellemetlenül érezze magát, a mediátor pedig ne tudja a munkáját végezni.

Díjaink

Előzetes megbeszélés

Felkészülés az előzetes megbeszélés előtt

A hozzánk fordulók az előzetes megbeszélésen mondják el részletesen, hogy milyen ügyben vennék igénybe a Mediátorpont szolgáltatását. Elmondják az elképzelésüket és szándékukat a válás vagy más jogvita rendezését illetően. A mediátor tájékoztatja a feleket a válás folyamatáról, a mediáció menetéről, és felkészíti őket a mediációra.

Bővebben a válásról
Sokan irreális jogi elvárásokkal érkeznek...

A mediációt igénybe vevők többsége válni érkezik hozzánk. Ezekben az esetekben a válás jogi procedúrájáról szóló tájékoztatás elkerülhetetlen. Sokszor tapasztaljuk, hogy ügyfeleink jogi szempontból irreális elvárásokkal érkeznek. Olyan elképzelésekkel, amelyeknek a peres úton történő kikényszerítése szinte esélytelen, vagy aránytalanul nagy anyagi és energiabefektetéssel járna.

Bővebben a mediációról
A megbeszélés a peres eljárásról is szól.

Fontos számunkra, hogy ügyfeleink egyértelmű képet kapjanak arról, hogy mi miatt érdemes a mediációt választaniuk a peres eljárásokkal szemben. Az ügyben érintettek a megbeszélésen ismertetik álláspontjukat a mediátorral. Itt van lehetőség arra, hogy kötetlenül elmondjuk, mit is várunk a mediációtól, hogyan tudjuk elképzelni a vitás helyzet megoldását.

Időpontfoglalás