Párkapcsolati mediáció

Merjünk segítséget kérni

A párkapcsolati mediáció gyakran segít ha egy párkapcsolat elakadt. A sűrűsödő viták miatt az érintettek úgy érzik, hogy már nem tudnak együttműködni, már nem beszélgetnek. Pontosan tudják azonban, hogy melyek azok a konkrét kérdések, amelyekben nincs egyetértés. Fontos számukra, hogy pontot tegyenek az elmérgesedett vita végére és közösen túllépjenek a nézeteltéréseiken.

A mediátor szerepe

A mediátor segítségével a felek nyugodt körülmények között beszélhetik át-, és rendezhetik a mindennapi életüket megrontó konfliktusaikat. A közvetítő irányítása mellett lehetőség van arra, hogy a párok kulturált módon mondják el egymásnak mi az amin esetleg változtatni szeretnének. A mediátor a megbeszélést mindvégig kézben tartja, ezért nem alakulnak ki azok a háztartáson belül folyton ismétlődő kínos helyzetek.

Párkapcsolati mediáció

Tudjon meg többet a mediátori munkámról!

„…bár a mediáció nem gyógyír minden konfliktusra, mégis képes békét teremtve csodát tenni két haragvó vagy megbántott ember legbensőbb világában. Ennél többet pedig nem is kívánhatnánk tőle…”
szerző: Csemáné Dr. Váradi Erika

A konfliktus önmagában nem probléma, a kezeletlen konfliktus viszont igen.

Párkapcsolati mediáció - közvetítői eljárás

Miért jó a párkapcsolati mediáció?

  • Nyugodt körülmények között megbeszélhetjük a nézeteltéréseket, nincs elfajult veszekedés.
  • • Mindenkinek lehetősége van megszakítás nélkül elmondani a másiknak azt, amit szeretne.
  • • A résztvevők a mediációs eljárás szabályait elfogadva kötelesek egymással tisztelettel beszélni.
  • • Az elmondottakra teljeskörű titoktartás vonatkozik.
  • • A mediátor segít, hogy mindkét fél pontosan megértse amit a másik mond.
  • • A párok a közvetítővel közösen egy olyan megállapodást dolgoznak ki, ami mindenki számára betartható.

Mi a különbség a mediáció és a párterápia között?

A párkapcsolati mediációt egy konkrét konfliktushelyzet megoldására javasoljuk. A közvetítői eljárást azoknak érdemes választani, akik pontosan tudják, hogy miben kívánnak megegyezni, de nem tudják, hogy hogyan. A párok tehát konkrét célokkal érkeznek a mediációs ülésre.

Párterápiára viszont olyankor érdemes elmenni, ha nem világos a párok számára a konfliktus forrása. Úgy gondolják, hogy a problémák gyökerei mélyebbre mutatnak. A kapcsolatukkal teljes egészében, átfogó módon kívánnak foglalkozni. A párterápia tehát egy összetett- és lényegesen hosszabb pszichológiai folyamat. Az egész párkapcsolat javítására szolgál, nem pedig a konkrét vita (viták) mielőbbi megoldására.

Idõpont foglalás

Ügyfélfogadás kizárólag előzetes időpont egyeztetést követően! A foglalt időpontot megelőző 24 órán belül történő lemondás esetén a szolgáltatás teljes díját ki kell fizetni. Kérjük, válasszon szolgáltatást, és foglaljon időpontot a lenti űrlap segítségével.

Loading...