Párkapcsolati mediáció

A párkapcsolati mediáció gyakran segít a párkapcsolat elakadásakor. A sűrűsödő viták miatt az érintettek úgy érzik, hogy már nem tudnak együttműködni, már nem beszélgetnek.

Pontosan tudják azonban, hogy melyek azok a konkrét kérdések, amelyekben nincs egyetértés. Fontos számukra, hogy pontot tegyenek az elmérgesedett vita végére.

Párkapcsolati mediáció - nehéz helyezetben

A mediátor szerepe

Párkapcsolati mediációra egy konkrét vita jogi rendezése kapcsán lehet szükség. A mediátor segítségével a párok nyugodt körülmények között beszélhetik át-, és rendezhetik a mindennapi életüket megrontó konfliktusaikat.

A közvetítő irányítása mellett lehetőség van arra, hogy a párok kulturált módon mondják el egymásnak mi az amin esetleg változtatni szeretnének.

A mediátor a megbeszélést mindvégig kézben tartja, ezért nem alakulnak ki azok a háztartáson belül folyton ismétlődő kínos helyzetek, tapasztalataink szerint ez sokat segít egy vitás helyzetben.

Időpontfoglalás
Párkapcsolati mediáció

Miért jó a párkapcsolati mediáció?

  • Nyugodt körülmények között megbeszélhetjük a nézeteltéréseket, nincs elfajult veszekedés.
  • Mindenkinek lehetősége van megszakítás nélkül elmondani a másiknak azt, amit szeretne.
  • A résztvevők a mediációs eljárás szabályait elfogadva kötelesek egymással tisztelettel beszélni.
  • Az elmondottakra teljeskörű titoktartás vonatkozik.
  • A mediátor segít, hogy mindkét fél pontosan megértse amit a másik mond.
  • A párok a közvetítővel közösen egy olyan megállapodást dolgoznak ki, ami mindenki számára betartható.
Díjaink
Párkapcsolati mediáció - dr. Farkas Dorottya

Mi a különbség a mediáció és a párterápia között?

A párkapcsolati mediációt egy konkrét konfliktushelyzet megoldására javasoljuk. A közvetítői eljárást azoknak érdemes választani, akik pontosan tudják, hogy miben kívánnak megegyezni, de nem tudják, hogy hogyan. A párok tehát konkrét célokkal érkeznek a mediációs ülésre!

Párterápiára viszont olyankor érdemes elmenni, ha nem világos a párok számára a konfliktus forrása. Úgy gondolják, hogy a problémák gyökerei mélyebbre mutatnak. A kapcsolatukkal teljes egészében, átfogó módon kívánnak foglalkozni. A párterápia összetett- és lényegesen hosszabb pszichológiai folyamat.

Párkapcsolati mediáció vagy válás?

A párok maguk döntik el, a mediátor felkeresése előtt, hogy a párkapcsolati mediációt választják-e, vagy pedig úgy érzik, hogy a kapcsolatuk annyira elmérgesedett vagy éppen elhidegült, hogy válni szeretnének. Az utóbbi esetben, kérjük tájékozódjon a válási mediációról és a békés válás menetéről. Várjuk a jelentkezésüket.

IdőpontfoglalásMinden a válásról