Per helyett mediáció

Van más út mit a per? Sokszor hallani a kifejezést: mediáció. A dolog, amivel a mediátor – más néven közvetítő – foglalkozik. Miben és hogyan segíthet ez nekem?

A hétköznapokban időről-időre el nem kerülhető konfliktusokkal találjuk szembe magunkat: otthon, családi körben, a vállalkozásunkban és a munkahelyünkön egyaránt.

Per helyett mediáció - blog

Per helyett kössön megállapodást

Amikor belevágunk egy peres eljárásba, akár felperesi, akár alperesi oldalon, még jellemzően nem tudjuk, hogy ezzel mit is vállaltunk.

Az idő és a per előrehaladtával azonban sok esetben ráébredünk arra, hogy azzal, hogy kiengedtük a kezünkből az irányítást és a bíróságra bíztuk vitás ügyünket, egy végeláthatatlan és kiszámíthatatlan folyamatot indítottunk el.

A jó hír az, hogy még ekkor sem késő közvetítőhöz fordulni. Minden vitás esetben (ahol a törvény nem zárja ki a mediáció lehetőségét) érdemes megfontolni mediátor felkérését a közvetítésre és a probléma megoldásra.

Ezzel rengeteg időt, pénzt és energiát spórolhatunk magunknak, melynek értéke felbecsülhetetlen.

Válás beadása békés módon - blog

A mediáció előnyei

A mediáció során a mediátor a vitában érintett valamennyi felet meghallgatja, és objektíven, mindenki érdekét szem előtt tartva segíti elő a probléma mielőbbi, hatékony megoldását. A közvetítés során a mediátor ügyel arra, hogy minden fél kifejthesse az üggyel kapcsolatos álláspontját, segít abban, hogy mindenki ugyanazt hallja és értse. A mediáció célja a felek közötti konfliktus feloldása, ezzel egyidejűleg az érintettek számára elfogadható és betartható megoldás kidolgozása, valamint annak a felek közös jóváhagyásával történő írásbeli megállapodásba foglalása.

Ne felejtse, mindig van egy békésebb út vitái rendezésére mint a per! Keressen minket bizalommal, vegyen igénybe szakértő segítséget. Ha kérdése van, szívesen segítünk.

DíjainkIdőpontfoglalás