Blog - válás beadása közös megegyezéssel

Fontos, hogy megmaradjon a jó viszony Önök között a válás után is? Válassza a mediációt és váljon kulturált módon. A válás beadása nálunk minkét fél érdekeinek figyelembevételével történik.

Olyan megállapodásra törekszünk, amely mindenki számára elfogadható. Az ezen az oldalon összegyűjtött saját írásaink ezt a szellemiséget tükrözik.

Bontóper - blog

Bontóper

A bontóper mindenki által ismert hétköznapi elnevezése a válóper. A bontópert nem lehet elkerülni, Magyarországona válás beadása hivatalosan csak bíróságon keresztül lehetséges. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy személyesen legalább egyszer mindenképpen meg kell jelennünk a bíróság épületében – amennyiben mi indítottuk a bontópert.

Ügyvéd nélkül - blog

Ügyvéd nélkül

Amikor egy válás előtt állunk, a kérdés, ami szinte kivétel nélkül mindenkiben felmerül: ” Megoldható a válás ügyvéd nélkül?” Az ismerősök és családtagok is előszeretettel mondják, hogy: “Neked mindenképpen egy jó ügyvéd kell!” Mediátorként azt kell mondjam, hogy az ügyvéd általi képviselet egy válás során egyátalán nem kötelező és nem elengedhetetlen.

Válóper szubjektív szemmel - blog

Válóper - szubjektív szemmel

Judit csöndben végigsírta a tárgyalást ami nagyjából 35-40 percig tartott. Közben a bírónő végtelenül unott és monoton hangon felolvasta a benyújtott keresetet. Felvázolta a házaspár múltját: a gyermekek születésén át a kapcsolatuk megromlásáig. Az egész életüket. Pont annyi empátiával és érzelemmel, mintha egy marhahúsleves receptet olvasott volna fel.

Válási tanácsadás barátoktól - blog

Válási tanácsadás barátoktól

Amikor egy válás beadása előtt állunk, a kérdés, ami szinte kivétel nélkül mindenkiben felmerül: ” Megoldható a válás ügyvéd nélkül?” Az ismerősök és családtagok is előszeretettel mondják, hogy: “Neked mindenképpen egy jó ügyvéd kell!” Mediátorként azt kell mondjam, hogy az ügyvéd általi képviselet egy válás során egyátalán nem kötelező és nem elengedhetetlen.

Válás beadása békés módon - blog

Békés válás, de hogyan?

Válni szeretnénk, eldöntöttük. Hogyan fogjunk hozzá? A válással érintett emberek többsége életében csak egyszer válik, tehát érthető módon nincs tapasztalatunk az ilyesmiben. A válásra is igaz az, ami a legtöbb más folyamatra az életünkben, hogy ez is csak egy olyan megoldandó helyzet amiben sokkal jobban helyt tudunk állni, hogyha van gyakorlatunk benne.

Elválás - ketten kellünk a mediációhoz - blog

Elválás - ketten kellünk a mediációhoz

Amikor egy válás előtt állunk, a kérdés, ami szinte kivétel nélkül mindenkiben felmerül: ” Megoldható a válás ügyvéd nélkül?” Az ismerősök és családtagok is előszeretettel mondják, hogy: “Neked mindenképpen egy jó ügyvéd kell!” Mediátorként azt kell mondjam, hogy az ügyvéd általi képviselet egy válás során egyátalán nem kötelező és nem elengedhetetlen.

Házasság? Vége! - blog

Házasság? Vége!

Amikor egy házasság (vagy élettársi kapcsolat) megromlik és felmerül vagy véglegesedik a válás gondolata, hirtelen minden összekuszálódik bennünk. Elmondhatjuk, hogy ez senkinek nem komfortos helyzet. A legrosszabb amit tehetünk egy házasság végén: önmagunk sürgetése.

Per helyett mediáció - blog

Per helyett mediáció

Van más út mit a per? Sokszor hallani a kifejezést: mediáció. A dolog, amivel a mediátor – más néven közvetítő – foglalkozik. Miben és hogyan segíthet ez nekem? A hétköznapokban időről-időre el nem kerülhető konfliktusokkal találjuk szembe magunkat. Gyakran tűnik úgy, hogy ezekből a vitás helyzetekből a kiút csak a bírósági per, ám ez nem így van.

Vigyázzunk a lelkünkre - blog

Vigyázzunk a lelkünkre!

Manapság mindenhol a tudatos életmódra hívják fel a figyelmünket. Étkezzünk egészségesen, mozogjunk rendszeresen. A lelkünkkel való törődés legalább ugyanilyen fontos, ezt számos pszichológus is megerősíti. Egy megromlott párkapcsolat helyreállítása vagy egy válás leginkább a lelkünket terheli meg, igazi mentális hadviselés.

Hétvégi párkapcsolat - blog

Hétvégi párkapcsolat

Egy hullámvölgyben lévő párkapcsolat nagy kérdése, hogyan töltik a párok a rendelkezésükre álló szabadidőt, az estéket, a hétvégéket. Egy végigdolgozott nap vagy hét után, a legtöbben nyugalomra és pihenésre vágynak, hogy aztán újult erővel kezdjenek a következő napnak, hétnek, még akkor is, ha tudják, hogy a párkapcsolat nagy kincs.

Elindult a mediatorpont.hu (2014) - blog

Elindult a mediatorpont.hu (2014)

A mediációval foglalkozó oldalunk gondolata még 2013-ban fogalmazódott meg. Végül hivatalosan is elindult a Mediátorpont, 2014 február 3-án. Az alapító dr. Farkas Dorottya jogász-mediátor egy olyan tájékoztató felületet hozott létre, ahol a látogatók megismerhetik az alternatív vitakezelési módszereket.

működik a mediáció

Miért működik a mediáció?

A mediációt igénybe vevő párok 95%-a elmondja a mediáció után, hogy meglepődtek azon, hogy milyen jót beszélgettek és, hogy konstruktívan együtt tudtak dolgozni a megoldandó kérdéseken. Mi az oka ennek? Ebben a blogpostban erről írunk.