Válási mediátor - videók

A válási mediátor segítségével elkerülhető a hosszú pereskedés. A Mediátorpont által készített videókban igyekeztünk összegyűjteni a gyakori kérdésekre a válaszokat, és próbálunk segíteni abban, hogy ügyfeleink a legjobb döntéseket hozzák. Ha a későbbiekben megjelenő videóik is érdeklik, akkor látogasson el és iratkozzon fel a YouTube csatornánkra!

 


Pereskedés vagy mediáció válási mediátor segítségével?

Mi történik akkor, ha valakivel nem tudunk megállapodni és az akaratunknak peres eljárás keretében akarunk érvényt szerezni? Megmutatjuk egy több millió Ft.-ba kerülő, sok évig húzódó gyermekelhelyezési per 748 oldalas iratanyagát.

Ezzel párhuzamosan megmutatjuk egy másik – szintén gyermekekkel rendelkező házaspár – válási mediátor segítségével megírt papírjait. A felek három hét alatt állapodtak meg, az anyag 25 oldalas, a költségek a szakértői és ügyvédi díjaknak a töredékei. Fel vagyunk készülve a pereskedésre? Válasszuk a mediációt!


Gondolatok válás elõtt állóknak

Ebben a videóban azoknak adunk négy jótanácsot, akik most készülnek válni és segítségre van szükségük a komoly lépés előtt. Kihez forduljunk, kinek a tanácsát fogadjuk el? Kiben bízzunk? Milyen tipikus hibákat követhetünk el hirtelen felindulásból? Reálisan látjuk a saját helyzetünket?

Ezekre és hasonló kérdésekre adunk válaszokat, és próbáljuk elmagyarázni, hogy miért érdemes szakember segítségét kérni. A mediátor szerepe a gyors és hathatós segítség nyújtása.

 


Hogyan zajlik a mediáció válási mediátor segítségével?

Gyakran kérdezik tőlünk, hogyan is zajlik egy mediációs eljárás? Ebben a filmben az eljárás menetéről beszélünk, szót ejtve a közös megegyezéses válás lépéseiről.

A mediátori irodába történő érkezéskor szükséges teendőkről, a válási mediátor által irányított folyamatról, a mediációs ülések hosszáról, a mediációk szükséges számáról is beszélünk.


Miért váljunk mediátorral?

Amikor eldöntjük, hogy válni szeretnénk egy hosszú folyamat első lépését tesszük meg. Ennek az útnak a végén fogja a bíróság – a jogerős ítéletével – kimondani a válásunkat. Nagyon nem mindegy azonban, hogy ez az út milyen. A válási mediátor azért dolgozik, hogy ezt megkönnyítse Önöknek.