Válási mediátor - videotár

A mediáció és egy válási mediátor segítségével elkerülhető a hosszú pereskedés. A Mediátorpont által készített videókban igyekeztünk összefoglalni a mediáció előnyeit, ezzel próbálunk segíteni abban, hogy ügyfeleink a legjobb döntést hozzák saját életükben. Ha a későbbiek során megjelenő videóink is érdeklik, akkor iratkozzon fel a YouTube csatornánkra.
YouTubeIdőpontfoglalás

Vitarendezés mediációval

A mediáció során a cél, hogy a válással kapcsolatos és egyéb vitákat úgy zárjuk le, hogy az mindenkinek elfogadható és élhető legyen. A mediációs eljárásban nem születik ítélet, nem kell bizonyítani, hogy kinek van igaza. Mediátorral gyorsabban megegyezhetünk, mint a tárgyalóteremben, emellett rengeteg időt, energiát és pénzt takaríthatunk meg, amelyet olyan dolgokra fordíthatunk, amik valóban értékesek.

Foglaljon időpontot

Mediátorpont - kik vagyunk, miért hoztuk létre az irodát

A mediáció a világ számos országában egy ismert permegelőző, perelkerülő eljárás. A bíróságok mindenütt nagyon leterheltek, magyarországra ez kiemelten igaz. Rengeteg olyan peres ügy van folyamatban, amiket peren kívül is le lehetne zárni. Ezzel nem csupán a bíróságokat, hanem magunkat is tehermentesítenénk. Mikor belevágunk egy peres eljárásba nem mindig gondolujk át, hogy mennyi idő, energia és anyagi befektetést jelent. A Mediátorpontot azért alapítottuk, hogy legyen egy hely, ahol a válással kapcsolatos vitákat kulturált körülmények között, belátható időn belül lehet rendezni.

Foglaljon időpontot

Válási mediáció

A válási mediáció során nem pert akarunk nyerni a hozzánk fordulóknak. Azon dolgozunk, hogy könnyebbé tegyük a válás előtt állók életét. A mediáció abban segít, hogy az Ön életét érintő lényeges kérdésekben Ön dönthessen – és nem más a bíróságon, Ön helyett. Előzze meg, hogy kapcsolata elmérgesedjen vitapartnerével, válassza a mediációt a pereskedés helyett.

Foglaljon időpontot

Gondolatok válás előtt állóknak

Ebben a videóban azoknak adunk négy jótanácsot, akik most készülnek válni és segítségre van szükségük a komoly lépés előtt. Kihez forduljunk, kinek a tanácsát fogadjuk el? Kiben bízzunk? Milyen tipikus hibákat követhetünk el hirtelen felindulásból? Reálisan látjuk a saját helyzetünket?

Ezekre és hasonló kérdésekre adunk válaszokat, és próbáljuk elmagyarázni, hogy miért érdemes szakember segítségét kérni. A mediátor szerepe a gyors és hathatós segítség nyújtása.

Foglaljon időpontot

Hogyan zajlik a mediáció válási mediátor segítségével?

Gyakran kérdezik tőlünk, hogyan is zajlik egy mediációs eljárás? Ebben a filmben az eljárás menetéről beszélünk, szót ejtve a közös megegyezéses válás lépéseiről.

mediátori irodába történő érkezéskor szükséges teendőkről, a válási mediátor által irányított folyamatról, a mediációs ülések hosszáról, a mediációk szükséges számáról is beszélünk.

Foglaljon időpontot

Miért váljunk mediátorral?

Amikor eldöntjük, hogy válni szeretnénk egy hosszú folyamat első lépését tesszük meg. Ennek az útnak a végén fogja a bíróság – a jogerős ítéletével – kimondani a válásunkat.

Nagyon nem mindegy azonban, hogy ez az út milyen. A válási mediátor azért dolgozik, hogy ezt megkönnyítse Önöknek

Foglaljon időpontot